Giriş Yap

Firkete Hesabına Giriş Yap


2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, çağlar boyu nice medeniyetlere, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olmasının yanı sıra bu kez sanatsal birikimlerini dünya ile paylaşıyor...

1985 yılından 2000 yılına kadar sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerin alabildiği Kültür Başkenti unvanını, yeni bin yılın gelişi ile birlikte AB adayı olan ülkelere de verilmeye başlanmasıyla birlikte İstanbul, bu ünvanı alan şehirler arasına girdi.
Bu ünvan ile birlikte dünya kültür-sanat gündeminin merkezine oturan İstanbul, özellikle sanatsal etkinlikler bakımından oldukça şanslı bir döneme girecek.
Bu yıl gerçekleşecek olan “Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali” 28 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve bugüne kadar yapılan en kapsamlı sanat etkinliklerinden biri olacak.
Sanat, İstanbul'da olacak!
Dünyanın farklı coğrafyalarından yola çıkan ezgiler ve danslar, İstanbul'un büyülü kavşağında buluşacak. Bu büyük buluşmaya hepbirlikte katılmamız gerekiyor.
Dünyanın farklı köşelerinden yola çıkan sanatçıları İstanbul'da buluşturacak olan festival, İstanbul'un tüm güzelliklerini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.
Dünyaca ünlü sanatçıların, konserlerin,müzikallerin, dans performanslarının, dünya müziklerinin ve klasik müziğin İstanbullularla buluşacağı bu dev organizasyon, sanatı İstanbul'a,İstanbul'u dünyaya taşıyor.
Etkinliğin kapanış programı LEYLA İLE MECNUN müzikali ile olacak.

Leyla ve Mecnun’un unutulmaz aşk hikâyesi bu kez müziğin büyüsüyle sarmalanarak karşımıza çıkıyor. İskender Pala’nın yazdığı ve Yalçın Tura’nın bestelediği Leyla ile Mecnun (Aşkın Gizli Tarihi) müzikalini Ali Taygun yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Ali Cem Köroğlu, ışık tasarımı Önder Baykul, hareket tasarımını Pınar Ataer’in yaptığı müzikalin dramaturgu ise

Tarık Günersel.

tarih: 26-27 Eylül 2008 - 21:30
mekan: Cemal Reşit REY Konser Salonu

 

Etkinlik takvimi ise şu şekilde;

 

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yorum Yaz...