Giriş Yap

Firkete Hesabına Giriş Yap


Göz Altındaki Morluklar ve Tedavi Yöntemleri

Gözaltı morlukları çoklukla genetiktir, yani gözaltında morluğu olan kişilerin anne ve babalarında da genellikle vardır. Açık tenlilere kıyasla esmer tenlilerde daha sık rastlanan bir durumdur.
Göz çevresindeki kan damarlarının cilt yüzeyine yakın olması, ya da bu damarlarda yağ torbalanması sebebiyle veya kan dolaşımı bozukluğu gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Ayrıca bu bölgede bulunan ciltte pigmentasyon (koyu renk oluşumu) fazlalığından yani cilde rengini veren hücrelerin fazlalığıyla oluşanı en sık görülen tipidir. Çoğunlukla da her ikisi birden yani hem torbalanma hem de aşırı pigmentasyon bulunur. Alt göz kapağında olduğu gibi sıklıkla kirpiklerden kaşa kadar üst kapak bölgesini de kaplar.

Stres, yorgunluk, uykusuzluk, sigara içmek, alkol almak da morluklarını artırabilir. Gözaltı morlukları çevresel etkenlerden oldukça fazla etkilenir.

Günümüzde göz çevresine yaygın olarak kullanılan botox uygulamaları da göz torbalanmasını ve morluğunu artırmaktadır.

Göz altı morluklarının giderilmesi kişiden kişiye değişmekle birlikte, düzenli bir tedavi ile giderilmesi mümkündür. Gözaltında ve göz çevresinde dolaşımı hızlandıran, hücreleri yenileyen kozmetik ürünler kullanmak morlukları nispeten hafifletebilir ama ciddi bir fayda getirmez.

Gözlerinizi fazla yormamaya çalışmak; ya da gözü yoran bir iş yapıyorsanız gözlerinizi ara ara dinlendirmek bir önlem olabilir.

Tedavi Önerileri:
Piyasada satılan göz altı kremleri bakım losyonları gibi pek çok ürün beklenen tatmini vermez ve genellikle de bir fayda sağlamaz.

Morluklar için en iyi tedavi yöntemi Lazer tedavisi veya basit bir ameliyattır. Hastanın durumuna göre bazen her ikisi birden uygulanarak bunlardan büyük oranda kurtulmak mümkündür.

Uygulanacak tedavi hastadan hastaya değişmektedir. Bazı hastalara sadece lazer bazılarına sadece ameliyat bazılarına da her ikisini birden uygulamak gerekebilir. Ameliyatla torbalanmaya neden olan yağ dokuları yer değiştirilerek daha düzgün görünüm sağlanabilir.

İyileşme süresi ortalama 5 ila 7 gün kadardır. Sadece lazer yapılan hastalarda bazen birkaç seans tekrar etmek gerekir. Tedavi sırasında hasta kesinlikle güneşe maruz kalmamalıdır.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yorum Yaz...